Buggy code blokken


Een hele tijd terug heb ik me al eens bezig gehouden met een manier om de formattering die WordPress toepast, aan te passen en naar mijn eigen hand te zetten. Destijds had ik daar een plugin voor die perfect deed wat ik wou, maar die heb ik toen na een aantal jaren weer uitgezet omdat ik met een schone lei wou beginnen.

In de afgelopen dagen is het regelmatig voorgekomen dat bepaalde regels in code blokken niet goed vertaalt worden. Oplossing dat tussen de pre tag staat met een html encoder vertalen en dan die output gebruiken. Maar omdat voor elk bericht te doen waar ik code nodig heb, vind ik wat omslachtig.

Andere oplossing is om mijn oude Steno plugin weer van stal te halen. Heb een korte test gedaan en voor de code blokjes werkt het perfect! Maar helaas wordt dan gelijk alle andere formattering ook ongedaan gemaakt, zoals bijv. de lijstjes die met ul en li gemaakt worden.

Nu kan ik heel veel tijd gaan besteden om zelf iets te maken, maar ik kwam een andere plugin tegen die eigenlijk precies doet wat ik wil. Wel moet ik in alle bestaande berichten de pre tag omzetten naar code, maar dat is met een simpele sql opdracht op te lossen. De spaties voor en na het woordje code moeten natuurlijk weg, die staan er omdat anders de tag afgesloten wordt.

update wp_posts set post_content = replace(post_content, '[ code ]','<pre>');
update wp_posts set post_content = replace(post_content, '[ /code ]','</pre>');

Voordat ik alles ga aanpassen, eerst maar eens bedenken wat ik wil.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *