Plugin: Steno


Eerder schreef ik al dat ik bezig was om een plugin te maken gebasseerd op het WikiSteno van Henk. Eerder heeft Henk al versie 1.0 in zijn cms opgenomen.

Grootste verschil tussen versie 1.0 en 1.1 is de opbouw. In eerste instantie was het 1 bestand waarin alles geregeld werd. Al snel heb ik het geheel opgesplitst in een aantal logische delen. De kern bevat de functies die het vertalen verzorgen, in deze kern worden een aantal bestanden waarin de formatregels staan, ingevoegd. De versie in de cms van Henk heeft nog een kleine wijziging om ervoor te zorgen dat hij zijn eigen steno maar op 1 plek hoeft bij te houden.

Voor de formattering heb ik gekozen voor bbcode. De belangrijkste dingen zoals vet en cursief werken. Een aantal minder vaak gebruikte dingen (zoals div’s) moet ik nog omzetten naar bbcode.

Na het activeren van de plugin zijn de standaard WordPress filters uitgeschakeld. Reeds bestaande berichten dienen handmatig geconverteerd te worden.

Toevoeging 07-03-2008

Zojuist versie 1.2 uitgebracht, in deze nieuwe versie zijn een aantal verbeteringen opgenomen om de standaard WordPressfilters uit te schakelen.


4 responses to “Plugin: Steno”

 1. Op dit moment is de score voor mijn steno 99,9% :). Het enige waar het nog mis kan gaan is een regel in een lijst die gevolgd moet worden door een stuk code. Maar de validator haalt deze er zo uit en via een \ steno-code is het op te lossen. De validator gebruiken is zo wie zo slim, want onjuiste steno kan nog steeds leiden tot onjuiste XHTML :).

 2. Dat is een heel stuk beter dan wat WordPress haalt en ook met een code die veel eenvoudiger is.

  Heb versie 1.2 uitgebracht met verbeteringen voor het uitschakelen van de standaardfilters.

 3. Ik heb alle berichten na mijn conversie gevalideerd. In een achhtal berichten blijkt WordPress nog aan de door mij gemaakte HTML te prutsen en daardoor de correcte XHTML te verknoeien. In drie daarvan kon ik het weer oplossen door het iets anders formatteren in het orrspronkelijke bericht of commentaar. Maar in 5 anderen lukt dat niet. Ofwel het aantal correcte pagina’s in mijn labjournaal is nu 1490/1495 is 99,67% en de overige 0,33% is nog steeds WordPress ellende. Hopelijk ben ik over een tijdje daar echt vanaf :).

 4. De versie 1.0 die ik van jouw heb gekregen is in mijn Subversion revisie 79. De link die jij in je stukje gebruikt, verwijst naar de meest recente en daarin zitten ondertussen al wat kleine wijzigingen zoals:

  remove_filter('the_content', 'convert_smilies');
  remove_filter('the_content', 'convert_smilies');
  remove_filter('comment_text', 'make_clickable');
  

  En heb ik de volgorde wat aangepast, zodat ik het logischer eruit vond zien :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.