Apache 2.4 voorbereiden compilatie

Al enige tijd zit ik er aan te denken om te upgraden van Apache 2.2 naar versie 2.4. Enige probleem, deze zit niet in de repositories van Debian Squeeze. Nu kan ik een precompiled binary downloaden, maar waarom zelf niet compileren? Ben vooral benieuwd naar de nieuwe mpm event.

Wat ik voor Apache 2.4 in ieder geval nodig heb:

Als eerste maar eens alle archieven uitpakken (archieven staan bij mijn in /opt/dsl/sources):

$ cd /tmp/
$ tar xzf /opt/dsl/sources/apr-1.4.6.tar.gz
$ tar xzf /opt/dsl/sources/apr-util-1.5.1.tar.gz
$ tar xzf /opt/dsl/sources/httpd-2.4.3.tar.gz

Apr en apr-util zijn nodig voor Apache, dus die compileren we eerst:

$ cd /tmp/apr-1.4.6
$ ./configure --prefix=/opt/apr
$ make
# make install
$ cd /tmp/apr-util-1.5.1
$ ./configure --prefix=/opt/apr-util ---with-apr=/opt/apr
$ make
# make install

Ik kies hier bewust voor een prefix om alles een eigen directory onder /opt te geven. Op die manier weet ik zeker dat alle bestanden netjes bij elkaar staan. Nu nog alles netjes in een archief stoppen:

$ tar czvf /opt/dsl/apr-1.4.6-bin.tar.gz /opt/dsl/apr/
$ tar czvf /opt/dsl/apr-util-1.5.1-bin.tar.gz /opt/dsl/apr-util/

Mooiste zou zijn om zelf een deb package te maken, maar daar moet ik me eerst nog in verdiepen. En aangezien het toch voornamelijk voor mezelf is, is deze werkwijze voldoende.

Edit 28-01-2013
Wat ik vergat, ik moet php waarschijnlijk ook opnieuw compileren omdat de geinstalleerde versie van php tegen Apache 2.2 gecompileerd is.

Nog maar eens goed over nadenken wat ik ga doen.