Nieuw domein

Het stond al een tijdje op mijn te doen lijstje, maar had er nooit tijd voor gemaakt. Vandaag maar eens het blog verhuisd naar een nieuw domein, http:///www.zomaarr.nl.

Overzetten ging vrij simpel:

  • verplaatsen documentroot naar nieuwe directory
  • aanpassen apache configuratie voor 301 redirect van http://www.zomaarroland.nl naar http://www.zomaarr.nl
  • aanpassen apache configuratie voor zomaarr.nl, extra rewriterules
  • aanpassen van WordPress uri en Site address in de database

Aangezien er verder niets wijzigt, ben ik nu klaar. Nu maar zien of met de zoekmachines alles goed gaat.

Verhuizing

Het is bijna zover, dit weblog gaat verhuizen naar een ander adres: http://www.zomaarroland.nl.
Tot op het nieuwe adres!

Toevoeging 26-08-2006

De verhuizing is compleet. Alle links naar de blog op het oude adres roves.nl worden doorverwezen naar het nieuwe adres. Alle overige aanvragen voor het oude blijven op de oude server.

Toevoeging 05-01-2013

Inmiddels is het blog voor de tweede maal verhuisd, nu naar http://www.zomaarr.nl/

Afronding

Vanochtend de laatste hand gelegd aan de nieuwe lay-out. Voornaamste wijziging is het uitschakelen van de stylesheet van WordPress en het gebruik van mijn eigen stylesheet.

Voorlopig ga ik geen wijzigingen meer doorvoeren. Eerst maar eens kijken hoe deze nieuwe lay-out in de praktijk bevalt. Waarschijnlijk zullen een paar kleine puntjes wel aangepast worden nog, maar de basis staat in ieder geval!

Nieuwe lay-out

De lay-out van de gehele site is de afgelopen dagen flink onder handen genomen. Het forum, weblog, de pagina’s met de links en de favorieten hebben nu gelijke lay-out. De lay-out is aangepast omdat ik eigenlijk niet echt tevreden was over hoe het er uitzag. Het zag er teveel uit alsof het bij elkaar geplukt was.

Volgende onderdeel van het project is het zoveel mogelijk opschonen en uniformeren van de code en de stylesheets. Ook het uitpluizen van enkele eigenaardigheden staat daarbij op de planning.

Wat zie ik?

De indexpagina is vernieuwd! Vanaf nu staat de weblog op de index. Dit heb ik gedaan omdat de oude index pagina eigenlijk nutteloos was en bijna niet veranderde. En natuurlijk ook een beetje om mezelf aan te sporen regelmatig iets te schrijven 😉

Ook is de lay-out van het weblog enigzins gewijzigd, maar daarover later meer.

Nieuwe lay-out

Vandaag heb ik de nieuwe lay-out in gebruik genomen. Het is nog niet helemaal naar wens, maar al wel zover dat ik jullie ermee wil confronteren :D. Er zullen nog een paar dingetjes veranderen, zoals bijvoorbeeld de volgorde van de items in de sidebar. Zodra ik wat ruimer in de tijd zit ga ik daar mee bezig!

Nieuw thema Zomaar

De komende tijd ga ik de lay-out van zowel het weblog als de site onder handen nemen. De bedoeling is dat de algehele indruk van het weblog wat minder druk is dan nu het geval is. Hoe het er precies uit komt te zien zal met de tijd duidelijk worden. Wel is zeker dat ik het Kubrick theme dat bij WordPress 1.5 zit ga gebruiken als basis.

Ik zal moeten beginnen met het doorgronden van de opbouw van WordPress. Gelukkig hebben ze een uitgebreide Codex waarin alles duidelijk beschreven is.

Wordt vervolgd!