Debian upgrade naar Stretch


Het was al enige tijd nodig, maar eindelijk wat tijd gevonden om de update van Debian Jessie naar Stretch te doen. Heb daarbij mijn gebruikelijke stappenplan gevolgd.

Allereerst zorgen dat alles volledig is bijgewerkt:

# apt-get update
# apt-get upgrade
# apt-get dist-upgrade

Daarna de sources aangepast en naar de Stretch laten wijzen:

# vi /etc/apt/sources.list
--> change jessie in stretch

Vervolgens de upgrade uitvoeren:

# apt-get update
# apt-get upgrade
# apt-get dist-upgrade

Bij een aantal configuratiebestanden kreeg ik de melding dat er een nieuwere versie beschikbaar was. Bij de vraag of de huidige overschreven mocht worden heb ik altijd nee geantwoord. De verschillen tussen mijn configuratie en de nieuwe zoek ik achteraf wel uit.

Daarbij ben ik geen problemen tegengekomen, alles was vrij simpel op te lossen. Had me voorgenomen om die wijzigingen netjes bij te houden voor het blog, maar dat ben ik totaal vergeten. Hopelijk vergeteet ik het niet bij de volgende grote upgrade, want juist dat soort uitzoekklusjes zijn prima voor een berichtje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *