Modem firmware upgrade


Voor mijn verbinding met internet maak ik gebruik van een Speedtouch 546. Deze werkte perfect, alleen de firmware was verouderd. Nu maak ik ook gebruik van Voip en ik wou op mijn modem Qos (quality of service) instellen, om zo te regelen dat het voip-verkeer voorrang krijgt boven het normale internetverkeer.

Ik zag op de site van Speedtouch een update staan voor de firmware versie 6.1. In het modem was nog versie 5.2 aanwezig, flink verouderd dus. Gelijk maar de stoute schoenen aangetrokken en de firmware ge-update.

De upgrade van de firmware ging goed, na ongeveer 2 minuten was het klaar. Alleen internet wou nog niet lukken. Bleek dus dat in de nieuwe firmware de waarde voor vpi/vci zelf gekozen moet worden. In de oude firmware hoefde dit niet.

Daar zat ik dan, zonder internetverbinding. De helpdesk was inmiddels telefonisch niet meer te bereiken. Gelukkig ben ik niet voor 1 gat te vangen en kan ik via mijn mobiel nog op internet. Een korte zoektocht leerde mij dat ik de volgende gegevens nodig had voor een goede verbinding:

  • type: PPPoA
  • vpi/vci: 8.48

En na dit ingevuld te hebben was de verbinding binnen enkele seconden gelegd.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *