Linksys en dd-wrt


Al een hele tijd ben ik aan het stoeien om op een Linksys wrt54gl ipv6 aan de praat te krijgen. Standaard wordt dit niet ondersteund door de firmware. Gelukkig zijn er een aantal Linux varianten die speciaal gemaakt zijn voor routers, de bekendste zijn openwrt, tomato en dd-wrt. Zowel met Tomato als met Openwrt was het vrij eenvoudig om het geheel werkend te krijgen voor ipv4, maar ipv6 wilde maar niet lukken. Mijn laatste poging is dd-wrt.

Het installeren van dd-wrt ging vrij eenvoudig. Via de web interface kon ik eenvoudig het bestand uploaden en na een reboot was het geheel geinstalleerd. Volgende stap was het werkend krijgen van de internetverbinding. Dat kostte wat meer moeite. Uiteindelijk heb ik het werkend gekregen door in de Speedtouch aan te geven dat mijn externe ip toegewezen moet worden aan de Linksys.

Volgende stappen zijn ipv6 aan de praat krijgen en onderzoeken hoe het met de beveiliging zit die in dd-wrt aanwezig is. Want voordat ik mijn publieke ip definitief toewijs aan de Linksys en dus als toegangspunt naar mijn interne netwerk gebruik, wil ik eerst goed uitzoeken hoe veilig dat allemaal is.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *